Μεσολόγγι

  Το Μεσολόγγι ή διαφορετικά η Ιερή Πόλις, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επανάσταση των Ελλήνων έναντι των Τούρκων το 1821. Απέχοντας 50 χιλιόμετρα από την Πάτρα και χτισμένη σε έναν βραχίονα ανάμεσα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, χαρακτηρίζεται από τεράστιας αξίας φυσικής ομορφιάς, καθώς οι φυσικοί της σχηματισμοί είναι αμέτρητοι.

  Ακριβώς λοιπόν για αυτό στην περιοχή υπάρχουν αλυκές αλλά και ιχθυοκαλλιέργειες για τις οποίες μέσα στη λίμνη είναι χτισμένες οι γραφικές <<πελάδες>>, τα σπιτάκια που είναι βοηθητικά για τις εργασίες στις ιχθυοκαλλιέργειες.

  Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες και είναι χαρακτηρισμένη ως NATURA. Το εύρος της πανίδας είναι αρκετά μεγάλο ενώ στο Μεσολόγγι θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τις ιδιαίτερες γεύσεις όπως χέλι στα κάρβουνα και αυγοτάραχο. Όσον αφορά στα ιστορικά μνημεία της πόλης, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε τον διάσημο Κήπο των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, την πύλη της εξόδου, τον χωματένιο φράχτη αλλά και προτομές μεγάλων αγωνιστών και φιλελλήνων.

  Η πινακοθήκη του δήμου η οποία στεγάζεται στο δημαρχείο, φιλοξενεί μόνιμα συλλογή πινάκων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα. λιθογραφίες και διάφορα αντικείμενα σχετικά με την επανάσταση του 1821. Τέλος, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το σπίτι της οικογένειας Τρικούπη και του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Διάρκεια εκδρομής: (μετάβασης, παραμονή 2 ωρών και επιστροφή) : 3 ώρες και 30 λεπτά.

Αξία διαδρομής: 130

Σημ.: υπάρχει δυνατότητα παραμονής άνω των 2 ωρών ανάλογα με την επιθυμία σας με επιπλέον χρέωση 10 ευρώ ανά ώρα.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Aia
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ
Aegeanair
Olympic Air 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ
Yen
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Nel
Bluestarferries
Anek 
Hellenicseaways