Καλάβρυτα

  Απέχοντας μόλις 90 χιλιόμετρα από την Πάτρα, στα Καλάβρυτα θα μπορέσετε να απολαύσετε αξιοθέατα ιστορικά, θρησκευτικά, το καταπληκτικό Σπήλαιο των Λιμνών αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Σε αυτή τη διαδρομή, υπάρχει η δυνατότητα η μισή διαδρομή σχεδόν να γίνει με τον οδοντωτό, μία σιδηροδρομική γραμμή η οποία έχει φτιαχτεί με την τεχνική της <<οδόντωσης>>, κατά την οποία το τρένο γαντζώνεται στις ράγες στα σημεία όπου η κλίση εδάφους είναι μεγάλη. ο σιδηρόδρομος διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού περνώντας σε μεγάλο μήκος από σήραγγες και γέφυρες, καλύπτοντας συνολικά μία απόσταση 22 χιλιομέτρων εξαιρετικής θέας και ομορφιάς.

  Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί αφήνοντάς σας το ταξί μας στο Διακοπτό, από όπου θα πάρετε τον οδοντωτό και περιμένοντάς σας στα Καλάβρυτα. Μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων θα μπορέσετε να δείτε τα παραδοσιακά χτισμένα σπίτια και να βρείτε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Σε πολύ μικρή απόσταση θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το Μέγα Σπήλαιο, μία μονή χτισμένη μέσα σε ένα φυσικό σπήλαιο πάνω στον βράχο και τη Μονή της Αγίας Λαύρας, από όπου ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση το 1821.

  Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Σπήλαιο των Λιμνών το οποίο αποτελείται από 13 κλιμακωτές λίμνες, μέσα στο οποίο ο επισκέπτης μπαίνει από τεχνητή σήραγγα και η περιήγηση γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Διάρκεια εκδρομής: (μετάβασης, παραμονή 3 ωρών και επιστροφή) : 6 ώρες.

Αξία διαδρομής: 170

Σημ.: υπάρχει δυνατότητα παραμονής άνω των 2 ωρών ανάλογα με την επιθυμία σας με επιπλέον χρέωση 10 ευρώ ανά ώρα. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια για τον οδοντωτό και για την είσοδο στο Σπήλαιο.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Aia
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ
Aegeanair
Olympic Air 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ
Yen
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Nel
Bluestarferries
Anek 
Hellenicseaways